تاریخچه کمپانی ولوو
می خواهیم شما را با سرگذشت کمپانی تولیدکننده خودرو و ماشین آلات سنگین به نام ولوو (Volvo) آشنا کنیم. این کمپانی خیلی زود در خودروسازی جهان درخشید و نظر تمام دنیا را به خود جلب نمود. ولوو مصداق واقعی ایمنی، کیفیت و اطمینان است.
معرفی برند ولوو
کمپانی ولوو (Volvo Group) یک برند چند ملیتی و سوئی تبار محسوب میشود که در صنعت خودروسازی تحول بزرگی به وجود آورد. جدا از خودروهای سواری، این کمپانی در ساخت، پخش و فروش اتوبوس، کامیون و تجهیزات ساخت و ساز و حتی صنعت هواپیماسازی نیز فعالیت دارد. باید به این موضوع نیز اشاره کنیم کمپانی ولوو در سال 2016 رسما به عنوان دومین سازنده بزرگ کامیون سنگین در دنیا شناخته شد. دفتر مرکزی این شرکت در گوتنبرگ کشور سوئد قرار دارد.
تا قبل از 1999، ولوو بخشی از AB Volvo به شمار میآمد و سپس به کمپانی موتور فورد (Ford Motor Company) فروخته شد. اما از سال 2010 تا به امروز که این مقاله را مینویسیم، کمپانی ولوو متعلق به کمپانی چینی جیلی است (Geely Holding Group).
تاریخچه کمپانی ولوو
برند ولوو ابتدا در سال 1911 به عنوان علامت تجاری بلبرینگ SKF ثبت گردید. اگر درباره انتخاب نام Volvo کنجکاو هستید باید بگوییم که این نام از Volvere نشات میگیرد که به معنای “من میچرخم” است.
اسار گابریلسن به عنوان مدیر فروش و گوستاو اترسن به عنوان مهندس، دو بنیانگذار SKF شناخته شدند که تصمیم گرفتند همراه هم یک خودرو سوئدی بسازند که بتواند متناسب با جادههای پست و ناهموار و هم چنین آب و هوای سرد خاص این کشور باشد.
دو سال بعد یعنی در آگوست 1926 AB Volvo رسما فعالیت خود را آغاز کرد. در طول یک سال بعد نسخههای اولیه از این خودرو ملی ساخته شد. در واقع همه چیز آماده بود تا یک خودرو ملی در گروه SKF به دنیا معرفی شود. البته از دید گروه ولوو، آغاز حیات کار این ولوو زمانی بود که اولین ماشین در سال 1927 از کارخانه خارج شد.
در سال 1928 نیز اولویت کامیون این کمپانی وارد باز شد و همین امر سرآغاز شهرت جهانی کمپانی ولوو بود. زمانی که این کمپانی توانست 639 دستگاه ماشین ولوو را بسازد و کامیونها خود را به اروپا صادر کند، روز به روز رشد کرد. البته لازم به ذکر است که شرکت ولوو نیز تحت تاثیر آسیبهای جنگ جهانی دوم قرار گرفت چرا که تا پایان چنگ فروش چندان بالایی به دست نیاورد. به این ترتیب، با توجه به این که این شرکت در بورس اوراق بهادار استکهلم معرفی شده بود، SKF توانست سهام خود را در این کمپانی به فروش برساند.
سپس این کارخانه Pentaverken را که تولید کننده موتور برای این کمپانی بود را خریداری کرد و هفت سال بعد نیز موفق شد کمپانی مهندسی Svenska Flygmotor را خریداری کرده و متعلق به خود کند. بر این اساس نام این شرکت به Volvo Aero تغییر یافت.
در همین اوضاع واحوال بود که ولوو توانست در سال 1934 اولین اتوبوس خود به نام B1 را وارد بازار کند. حتی در اوایل دهه 40 میلادی نیز ساخت موتور هواپیما نیز در دستور کار فعالیت این کارخانه قرار گرفت.
موفقیتهای روزافزون این کمپانی موجب شد به سرعت در صنعت خودروسازی رشد کند. در سال 1963 ولوو به طور رسمی یک برند بین المللی اعلام شد و توانست اولین کارخانه خود را در هلیفکس نوا اسکوشیا در کشور کانادا تاسیس نماید.
همچنین از جایی که سال قبل این کمپانی یک کارخانه سوئدی به نام Bolinder-Munktell که در زمینه ساخت و ساز تجارت کشاورزی فعالیت داشت را خریداری کرد، نام این کارخانه به Volvo BM تغییر کرد.
اولین مدل خودروهای ولوو
نام اولین خودرو کمپانی ولوو Volvo OV4 نام داشت که توانست در 14 آوریل سال 1927 وارد باز شود. اولین کامیون این کمپانی با نام Series1 در سال 1928 رونمایی شد. اما اگر بخواهیم به اولین مدل لاکچری کمپانی ولوو اشاره کنیم، باید مدل PV645 را که در سال 1933 متولد شد، نام ببریم که موجب جهش سرمایه این کمپانی شد. صورتی که قصد خرید لوازم یدکی خودروهای ولوو را دارید می توانید محصول مورد نظر خود را از سایت اترک پارت سفارش دهید.
همکاری شرکت ولوو و رنو
برند ولوو همیشه سعی در گسترده کردن کار خود داشت، بنابراین تصمیم گرفت با یک برند رقیب ملی دیگر به نام Saab-Scania شراکت کند. اما پیشنهاد آنها مورد قبول واقع نشد.
سرانجام، در دهه 70 میلادی کارخانه رنو (Renault) ولوو همکار خود را رسما آغاز کردند. این همکاری تا جایی ادامه یافت که این دو کمپانی بزرگ تصمیم گرفتند در خرید و فروش نیز با هم شرکت داشته باشند. این شراکت واقعا به نحوه بهینهای پیش میرفت، زیرا ولوو تکنولوژی خود را وسط میگذاشت و در ازای آن رنو در بخشهای مختلف به این کمپانی کمک میکرد.
همکاری این دو شرکت در تحقیقات و کنترل کیفی نیز گسترش یافت، اما سرانجام این همکاری در سال 1994 لغو شود و ولوو سهم کوچک رنو را در سال 1997 برای فروش گذاشت.
سرگذشت ولوو بعد از رنو
گروه ولوو پس از لغو همکاری، در سال 1999 به کمپانی موتور فورد (Ford Motor Company) فروخته شد. سهم کمپانی ولوو در حوزه خودروسازی به طور روزافزون افزایش مییافت تا جایی که در همان سال 5درصد از سهام میتسوبیشی را از آن خود کرد. اما زمانی که دایملر کرایسلر، میتسوبیشی را خریداری کرد، ولوو تصمیم گرفت سهم خود را بفروشد.
کمپانی ولوو امروزه در حال انجام پروژههای تحقیقاتی بسیاری همراه با کالجها و دانشگاهها متعدد در سراسر دنیا میباشد و سعی دارد محصولات خود را الکتریکی کند و در مسیر حمایت از محیط زیست قدم بردارد.
نظر بدهید