021-36915664

09128001424

با اترک پارت در تماس باشید

8 تفاوت کولانت و ضد یخ + بهترین کولانت چیست؟

8 تفاوت کولانت و ضد یخ

از جمله مهم ترین اقدامات برای جلوگیری از یخ زدگی اجزای داخلی موتور خودرو استفاده از سیالی مناسب در سیستم خنک کننده می باشد که بهترین عملکرد را از خود نشان دهد. بسیاری از افراد تصور می کنند که ضد یخ همان کولانت است. در صورتی که این دو تفاوت هایی جزئی با یکدیگر دارند.

سیستم خنک کننده ی خودرو برای انجام عملکرد مناسب، نیاز به مایع و سیالی دارد که سازگاری کاملی با سیستم داشته باشد. در مطلب امروز مجله ی اترک پارت “ 8 تفاوت کولانت و ضد یخ ” به بررسی این موضوع می پردازیم.

کولانت چیست؟
کولانت چیست؟ معرفی بهترین کولانت

کولانت چیست؟

اگر بخواهم خیلی ساده و روان اهمیت کولانت را شرح دهم، اینطور میتوانم بگویم که کولانت (Coolant) مجموعه ای از سایر مواد شیمیایی مانند ضد یخ و آب و … می باشد که علاوه بر پایین آوردن نقطه انجماد آب، از خوردگی و زنگ زدگی قطعات موتوری و عدم تشکیل رسوب نیز جلوگیری می کند.

بهترین کولانت

انتخاب و خرید بهترین کولانت که برای خودروی شما مناسب باشد، نیاز به دریافت مشاوره فنی دارد. از انجایی که کولانت نقش بسیار مهمی در کارایی هر چه بهتر موتور خودرو دارد، در هنگام خرید حتما از فروشنده اطلاعات فنی را دریافت نمایید. در بازار لوازم یدکی چراغ برق، انواع مختلفی از کولانت و ضد یخ ها را می توانید پیدا کنید. در ادامه چند نمونه از کولانت خارجی را معرفی خواهیم کرد:

ضد یخ کولانت بی ام و :

کولانت بی ام و مخصوص خودروهای BMW طراحی و ساخته شده است. بهره گیری از فناوری های نوین در ساخت ضد یخ بی ام و موجب شده تا این محصول ویژگی های منحصر به فردی داشته باشد. به عنوان مثال: مقاومت عالی در برابر دماهای بسیار بالا و بسیار پایین، حفاظت از سیستم خنک کننده، طول عمر بالا، رنگ مخصوص (اغلب سبز، آبی و زرد)

فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی اترک پارت انواع مختلفی از کولانت ضد یخ بی ام و را موجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان اترک پارت در تماس باشید.

ضد یخ کولانت بی ام و
معرفی ضد یخ کولانت بی ام و

ضد یخ کولانت بنز:

کمپانی مرسدس بنز نیز همانند کمپانی خودروسازی بی ام و اقدام به تولید کولانت ضد یخ مخصوص خود می کند تا به عملکرد هر چه بهتر خودروهایش کمک کرده باشد. ضد یخ کولانت بنز مشخصه های مخصوص به خود را دارد به عنوان مثال: در ترکیبات این محصول از اتیلن گلیکول و مواد ضد خوردگی و حفاظت از قطعات یدکی فلزی استفاده شده است. در شرایط دمایی حساس به راحتی کار میکند.

در انبار مرکزی فروشگاه اترک پارت، تمامی لوازم یدکی بنز مانند کولانت ضد یخ بنز موجود می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان اترک پارت در تماس باشید. در ادامه ی مطلب ” 8 تفاوت کولانت و ضد یخ ” با ما همراه باشید.

ضد یخ کولانت بنز
معرفی ضد یخ کولانت بنز

انواع رنگ کولانت

تفاوت رنگ در کولانت ها نشان دهنده ی تفاوت در ترکیبات شیمیایی و فناوری ساخت این مواد می باشد. هر رنگ کولانت برای مدل و نوع خاصی از خودروها قابل استفاده می باشد. در جدول همین بخش، تفاوت کولانت قرمز، سبز، آبی و نارنجی را بیان کرده ایم.

کولانت قرمز (OAT – Organic Acid Technology)

ترکیبات استفاده شده در کولانت قرمز، بر پایه اتیلن گلیکول به همراه کربوکسیلات ها می باشد. کولانت قرمز قابل استفاده در خودروهای مدرن است و برای خودروهای قدیمی و کلاسیک کاربردی ندارد. عمر مفید این کولانت، 5 سال و یا به ازای 250 هزار کیلومتر مسافت طی شده، تخمین زده می شود.

کولانت سبز (IAT – Inorganic Acid Technology)

مواد تشکیل دهنده ی این ترکیب پایه اتیلن گلیکول، سیلیکات و فسفات دارد. مناسب جهت استفاده در خودروهای قدیمی که موتورهای تماما آهنی دارند. طول عمر این محصول حدودا 2 الی 3 سال و یا 50 هزار کیلومتر مسافت طی شده می باشد.

کولانت آبی (HOAT – Hybrid Organic Acid Technology)

ترکیبات به کار رفته در ساخت کولانت آبی شامل مواد آلی (OAT)، مواد معدنی (سیلیکات، فسفات) می باشد. قیمت کولانت آبی از کولانت قرمز و کوانت سبز گران تر است و برای خودروهای آلمانی مانند مرسدس بنز و بی ام و کاربرد دارد. عمر مفید این کولانت حدود 5 سال و یا 250 هزار کیلومتر مسافت طی شده می باشد.

کولانت نارنجی (Dex-Cool)

مجموعه ای از مواد شیمیایی بر پایه اتیلن گلیکول، افزودنی های آلی با فناوری OAT، کولانت نارنجی را تشکیل داده اند. معمولا گزینه ی مناسبی برای ترکیب با سایر کولانت ها نمی باشد و باید به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد. برای خودروهای شورولت بسیار مناسب است و طول عمر 5 سال و حدود250 هزار کیلومتر دارد.

ضد یخ چیست؟

ماده ای شیمیایی که در سیستم خنک کننده ی خودرو، وظیفه ی پایین آوردن نقطه انجماد آب را بر عهده دارد، ضد یخ (Antifreeze) نامیده می شود. این سیال به نوعی ضد یخ و ضد جوش است و بخشی از کولانت محصوب می گردد.

ضد یخ روغنی یا اسیدی

یکی از سوالات افراد در هنگام خرید ضد یخ، این است که ضد یخ روغنی یا اسیدی بخریم؟ این دو مدل از ضد یخ در فرمولاسیون و عملکرد تفاوت هایی دارند که در ادامه بررسی خواهیم کرد:

ضد یخ روغنی (OAT)

این دسته از ضد یخ ها بر پایه اسید های آلی ساخته شده اند و به صورت تخصصی برای خودروهای مدرن طراحی شده اند. طول عمر ضد یخ روغنی بالاتر است. رسوبات کمتری تولید می کنند و خاصیت حفاظت کنندگی خوبی دارند.

ضد یخ اسیدی (IAT)

مواد تشکیل دهنده ی ضد یخ اسیدی مواد معدنی و فسفات، سیلیکات، نیتریت می باشد. این نوع ضد یخ بیشتر مناسب خودروهای قدیمی و کلاسیک است. عمر مفید ضد یخ اسیدی نسبت به روغنی بسیار کمتر می باشد و رسوب بیشتری تولید می شود.

عوارض زیاد ریختن ضد یخ

عده ای از افراد تصور می کنند هرچه مقدار بیشتری ضد یخ در خودرو بریزند، خودرو در برابر سرما مقاوم تر خواهد شد. در حالیکه این تصور عموم مردم کاملا اشتباه است و صدمات جبران ناپذیری را به موتور خودرو وارد می کند. عوارض زیاد ریختن ضد یخ در خودرو را در ادامه بخوانید:

افزایش دمای جوش

در سیستم خنک کننده ی خودرو، میزان مشخصی از آب و ضد یخ وجود دارد. هر چه ضد یخ بیشتری بریزید، به همان میزان عملکرد و کارایی سیستم را کاهش می دهید. در نتیجه احتمال افزایش دمای موتور و جوش آوردن خودرو بالا می رود.

ایجاد فشار روی خنک کننده ی خودرو

وقتی سیالی مانند ضد یخ را زیاد بریزید، یعنی چگالی کلی سیال را افزایش داده اید. این افزایش چگال وحجم فشار مازاد و غیر قابل تحملی را بر روی سیستم خنک کننده ی خودرو ایجاد میکند و احتمال آسیب به رادیاتور، پمپ آب و … بالا می رود.

کاهش انتقال حرارت

آب به راحتی گرما را از موتور به رادیاتور منتقل می کند. ولی هر چه میزان ضد یخ بیشتر و میزان آب کمتر شود، انتقال حرارت با کندی صورت می گیرد. بنابراین عملکرد و راندمان موتور نیز کاهش می یابد.

جمع شدن رسوبات در سیستم خنک کننده خودرو

به مرور و با گذشت زمان، زیاد ریختن ضد یخ موجب رسوب آلاینده ها خواهد شد و به رادیاتور، لوله ها و … آسیب وارد خواهد کرد.

ویسکوزیته شدن

هرچه میزان ضد یخ نسبت به آب بیشتر باشد، چگالی و از طرفی گرانروی سیال بالا خواهد رفت و در نتیجه سیال به راحتی قادر به حرکت در سیستم نخواهد بود.

تفاوت ضد یخ سبز و قرمز چیست؟

ضد یخ سبز با ضد یخ قرمز تفاوت هایی دارد که قبل از خرید بد نیست بدانید. در جدول زیر به تفاوت بین این دو پرداخته ایم:

تفاوت ضد یخ سبز و قرمز چیست؟
تفاوت ضد یخ سبز و قرمز چیست؟

8 تفاوت کولانت و ضد یخ

در ابتدای مقاله ی ” 8 تفاوت کولانت و ضد یخ “به بررسی و معرفی کولانت و ضد یخ به صورت جداگانه پرداختیم. به طور کلی هر کولانتی ضد یخ است ولی هر ضد یخی کولانت نمی تواند باشد. شاید بپرسید چرا؟ در ادامه تفاوت کولانت و ضد یخ را توضیح خواهیم داد.

1- کاربرد اساسی

  • کولانت : سیال مناسب جهت کنترل دمای موتور، جلوگیری از داغی و یا یخ زدگی سیستم خنک کننده خودرو می باشد.
  • ضد یخ: برای جلوگیری از یخ زدگی مایع خنک کننده در دمای پایین مورد استفاده قرار می گیرد.

2- ترکیبات شیمیایی

  • کولانت: مجموعه ای از مواد اتیلن گلیکول با آب است.
  • ضد یخ: تشکیل شده از آب می باشد که برای استفاده باید با آب ترکیب گردد.

3- نحوه استفاده

  • کولانت: به صورت یک سیال آماده به فروش می رسد و نیازی به ترکیب با آب ندارد.
  • ضد یخ: قبل از استفاده با آب ترکیب گردد .

4- عملکرد نهایی

  • کولانت: کنترل دمای موتور در تمام فصول، محافظت از اجزای موتور در برابر خوردگی و زنگ زدگی
  • ضد یخ: جلوگیری از یخ زدگی مایع خنک کننده در دماهای پایین

5- فصل استفاده

  • کولانت: جهت استفاده در تمام فصول سال مناسب است.
  • ضد یخ: در فصل زمستان و یا مناطق سردسیر کارایی دارد.

6- حفاظت در برابر خوردگی

  • کولانت: بهترین انتخاب برای جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی موتور
  • ضد یخ: به تنهایی خاصیت محافظتی ندارد.

7- نقطه جوش و انجماد

  • کولانت: در تمام شرایط آب و هوایی، نقطه جوش و انجماد سیال کنترل می گردد.
  • ضد یخ: بعد از ترکیب با آب، نقطه جوش بالاتر و نقطه انجماد پایین تر کنترل می شود.

8- رنگ و ظاهر

  • کولانت: به رنگ های قرمز، سبز، آبی و نارنجی موجود است که هرکدام کارایی متفاوتی دارند.
  • ضد یخ: معمولا رنگ سبز و زرد موجود می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *