نقد و بررسی کامل خودرو ولوو XC60
امروز میخواهیم شما را با یکی از کراس اورهای لوکس و شیک کمپانی ولوو آشنا کنیم که برای اولین بار در سال 2008 در نمایشگاه ژنو رونمایی شد و درست زمانی که پا به بازارهای جهانی خودرو گذاشت، استقبال بالایی از آن صورت گرفت و خیلی زود جای خود را در قلب علاقهمندان به خودرو باز کرد.
در سال 2013، این خودرو با ظاهر فیس لیفت و چهره ای جدید وارد بازار شد. این خودرو توسط کمپانی افرا موتور در سال 2013 به تعداد خیلی محدود وارد کشورمان ایران شد اما دلایلی هم چون خدمات پس از فروش ضعیف موجب شد فروش آن خیلی بالا نباشد.
معرفی و بررسی ولوو XC60
جالب است بدانید که این مدل خودرو به عنوان اولین خودرو مدرن از برند ولوو وارد بازار ایران شد اما همان طور که گفتیم به موفقیت بالایی دست نیافت. عمده دلایل این عدم موفقیت خودرو ولوو XC60 این بود که مصرفکنندگان در آن سالها با خودروهای شاسی بلند آشنایی چندانی نداشتند، عرضه این خودرو به تعداد محدود بود، خدمات باکیفیتی ارائه نگردید و هم چنین رقبای قدرتمندتری در بازار حضور داشتند. به همین دلیل است که در بازار ایران XC60 فقط در مدل 2013 و 2014 موجود است.
با توجه به تعداد کم این خودرو، اما باز هم خالی از لطف نیست که به بررسی خصوصیات و ویژگیهای داخلی و خارجی آن بپردازیم.
بررسی مشخصات فنی ولوو XC60
شما میتوانید صفر تا صد این خودرو را در 8 ثانیه پر کنید و حداکثر سرعتی که میتوان با این خودرو رانندگی کرد 225 کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت این خودرو 8.1 لیتر است و استاندارد آلایندگی آن یورو 4 میباشد. خودرو ولوو XC60موفق شده است تا در تست تصادفات موسسه یورو انکپ، به 5 ستاره ایمنی دست یابد.
مشخصات فنی موتور ولوو XC60
این خودرو دارای یک پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر و قدرت 240 اسب بخار و 5500 دور در دقیقه و همچنین حداکثر گشتاوری 320 نیوتنمتر است. جعبه دنده این موتور نیز 6 سرعته است که به هر چهار چرخ اعمال میگردد.
معرفی امکانات و آپشنهای رفاهی ولوو XC60
در بازار ایران سه تیپ SeLux، R-Design و R-Design Plus در دو نسخه 2013 و 2014 وجود دارد که نسخه SeLux سادهترین نوع خودرو XC60 است و نوع R-Design Plus مجهزترین نسخه آن به شمار میرود.
این خودرو شامل امکانات و آپشنهای زیر است:
- سیستم کروز کنترل
- استارت دکمه ای
- سیستم محدود کننده سرعت
- دوربین دید عقب
- کامیپوتر سفر
- سیستم نشان دهنده نقاط کور
- سنسور باران
- برف پاک کن
- روشنایی عقب ال ای دی طیفی
- روشنایی جلو اتوماتیک که به سنسور نور و باران مجهز است
- چراغ زنون
- شیشه شور چراغ
- چراغهای مه شکن
- چراغهای مخصوص ال ای دی برای روز
- شیشههای جلو و عقب برقی
- سقف سفارشی پانوراما
- آینههای جانبی تاشو به همراه گرمکن و سنسور دما
- آینههای داخلی فتوکرومیک
- صندلیهای عقب چرمی به همراه پشت سری فعال در هنگام تصادف
- دارای سه حالت حافظه برای تنظیم صندلیها
- گرمکن صندلی ها
- تنظیم 8 جهت صندلیهای جلو
محصولات پیشنهادی : لوازم یدکی ولوو
طراحی ظاهری ولوو XC60 2018
درست است که در سال 2018 تغییراتی در نمای ظاهری و بدنه این خودرو به وجود آمد اما همچنان اصالت ظاهر این خود پا بر جا مانده است. به طور مثال از نکات بارز طراحی این خودرو میتوان به چراغهای روشنایی چکشی شکل که مجهز به لامپ LED میباشند و هم چنین جلو پنجره بسیار مستحکم و قدرتمند، پرههای عمودی و چراغهای عقب بلند و کشیده آن اشاره کرد.
بررسی طراحی بدنه XC60
زمانی که از جلو به این خودور نگاه میکنید، متوجه خطوط افقی و عمودی میشوید که در مرکز آن لوگو کمپانی ولوو به چشم میخورد که هم چنین یک خط عمودی از مرکز آن به صورت اریب و کج گذشته است. اندازه چراغها متوسط و سپر فلزی نقره ای است که همه اینها به این خودرو نمای کمی تهاجمی داده است.
می توانیم مشاهده کنیم که چراغهای مه شکن در در دو قسمت خودرو در یک فضای فرورفته قرار گرفته است. وجود خطوط روی کابین و نمای جلو موجب شده است تا این خودرو از نظر ظاهری عضلانی به نظر برسد.
از طرف دیگر میتوانیم شیب سقف در قسمت ردیف دوم که به شیشه عقب ختم میشود را ببینیم که موجب شیک نمایان شدن نمای ظاهری خودرو ولوو XC60شده است.
از نمای عقب میتوانیم بیش از هر چیزی به چراغهای باریک که در قسمت پایین و در لبه شیشه عقب قرار گرفته اند و عریض میباشند، توجه کنیم. گرافیک داخلی این چراغها چیزی شبیه به مار میباشد. سپر عقب و جلو درست مانند هم هستند که در قسمت عقب دو خروجی اگزوز در دو طرف آن به چشم میخورد. هم چنین در قسمت عقب چراغ سوم ترمز، اسپویلر و چراغ مه شکن نیز وجود دارد.
طراحی داخلی کابین ولوو XC60
کابین خودرو ولوو XC60 ترکیب رنگ بسیار جذابی دارد. از نظر اندازه میتوانیم بگوییم که کابین آن بزرگ است، از این رو برای مصرف خانواده بسیار مناسب و ایدهآل است. کیفیت و جنس اجزای داخلی کابین واقعا بالا است و صندلیها روکش چرمی بسیار نرمی و راحتی دارند.
کنسول مرکزی این خودرو طراحی کج و اریبی دارد که نمای متفاوتی به فضای داخلی خودرو بخشیده است. هم چنین طرح چوب و قطعاتی از جنس فلز نیز در بخشهای مختلف کابین دیده میشود.
درباره صندوق بار و یا صندوق عقب باید بگوییم که حجمی معادل با 878 لیتر دارد که اگر صندلیها جمع شوند این میران میتواند به 1909 لیتر افزایش پیدا کند.
در قسمت جلو یک نمایشگر 8 اینچی مستقیما در بالای دریچه هوا قرار دارد. روی فرمان نیز دکمههای کنترل صوت وجود دارد که دسترسی و کنترل صوت را برای راننده ساده میسازند.
مزایا و معایب ولوو XC60
مزایا:
- کیفیت بالای ساخت و طراحی
- شتاب خوب
- مصرف سوخت بهینه
- صندوق عقب جادار
- پیشرانه قوی
- ایمنی فوق العاده بالا
- فضای زیبا و دلنشین کابین
- طراحی بدنه زیبا
- امکانات و آپشنهای رفاهی زیاد
معایب:
- قیمت بالا و گران
- سیستم صوتی قدیمی
- بازار دست دوم ضعیف
- قطعات یدکی کمیاب
ارزش خرید XC60
ولوو XC60 در کلاسی قرار گرفته است که رقبای قدرتمندی حضور دارند مانند مرسدس بنز GLK و بی ام دبلیو X3 و هم چنین لکسوس.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که تویوتا راو 4 و کیا سورنتو نسبت به ولوو XC60 از نظر فنی ضعیفتر میباشند اما تنها به دلیل خدمات پس از فروش و بازار دست دوم بهتر، بیشتر مورد استقبال قرار گرفتهاند. نمی توان از این خودرو ایراد چندانی گرفت اما خدمات پس از فروش ضعیف، کمبود و در برخی شرایط گرانی قطعات یدکی موجب شدهاند تا این خودرو کمتر مورد توجه مصرفکنندگان و علاقهمندان به این کلاس از خودرو قرار بگیرد.