021-36915664

09128001424

با اترک پارت در تماس باشید

علت گاز نخوردن ماشین

علت گاز نخوردن ماشین

پدال گاز یکی از مهم ترین قسمت های خودرو می باشد که وظیفه ی تنظیم شتاب و سرعت را بر عهده دارد. با فشردن پدال گاز سیگنال هایی به موتور ارسال می شود تا با ترکیب مناسب سوخت و هوا موتور قدرت بیشتری تولید کند. گاز نخوردن ماشین نه تنها عملکرد موتور را با مشکل مواجه می کند، بلکه علامتی بزرگ از معیوب بودن سایر قطعات خودرو نیز می باشد.

تصور کنید پشت چراغ قرمز چهارراهی شلوغ مثل چهارراه ولیعصر تهران ایستاده اید و با سبز شدن چراغ میخواهید حرکت کنید. هرچه پدال گاز را میفشارید ماشین حرکت نمی کند و عملکرد همیشگی را ندارد. از بوق ممتد ماشین های پشت سری که بگذریم، راه نرفتن ماشین بسیار نگران کننده خواهد بود. رانندگان باتجربه با مشکل گاز نخوردن ماشین غریبه نیستند و از آن به عنوان یکی از مشکلات رایج خودرو نام می برند. اما علت گاز نخوردن ماشین چیست؟ چگونه میتوانیم این مشکل را برطرف نماییم؟ در ادامه با ما همراه شوید.

دلایل گاز نخوردن ماشین
دلایل گاز نخوردن ماشین چه می باشد؟

دلایل گاز نخوردن ماشین

مشکل حرکت نکردن ماشین و گاز نخوردن علل مختلفی در سیستم های مختلف خودرو میتواند داشته باشد که در ادامه به بررسی هریک خواهیم پرداخت:

وجود مشکل در سیستم سوخت رسانی

یکی از مهم ترین مشکلات در بین خودروهای داخل کشور، سوخت نامناسب و نامرغوب می باشد. شما هزینه ی یک بنزین باکیفیت را پرداخت میکنید ولی در مقابل بنزینی که در جایگاه های سوخت در اختیارتان قرار می گیرد، کیفیت مطلوبی ندارند! نتیجه این امر آن است که به مرور سیستم سوخت رسانی دچار مشکل خواهد شد. همچنین با خراب شدن پمپ بنزین خودرو و یا فیلتر سوخت، پروسه ی سوخت رسانی به درستی انجام نخواهد شد.

خرابی شمع و کوئل

دو مورد از مهم ترین و حیاتی ترین قطعات یدکی در سیستم موتوری خودرو، شمع و کوئل نام دارند. شمع ها مانند قلب تپنده ی موتور عمل می کنند و کوچک ترین نقص، در کارایی و عملکرد شمع و کوئل تاثیر گذار خواهد بود. به عنوان مثال اگر جرقه ی تولید شده از سوی شمع ها ضعیف باشد و یا برق رسانی مناسبی از سمت کوئل انجام نگیرد، راندمان موتور ماشین پایین آمده و حرکت خودرو با مشکل مواجه خواهد شد.

فرسودگی فیلتر هوا

برای همه ی ما پیش آمده که در هوای ناسالم شهرهای شلوغ و صنعتی مانند تهران، اصفهان و… دچار مشکلات تنفسی شده باشیم. اصطلاحا اکسیژن بهمون نمیرسه! این موضوع برای فیلتر هوا خودرو نیز پیش می آید. زمانی که فیلتر هوا به شدت کثیف و فرسوده شده باشد، هوای مناسبی به موتور خودرو نمی رسد و اصطلاحا ماشین خفه میکنه! در چنین شرایطی، انتظار گاز خوردن و حرکت از خودرو نداشته باشید!

عدم کارایی سنسورها

با پیشرفت تکنولوژی و بهره گیری از آن در صنعت خودروسازی، بسیاری از مشکلات داخلی خودرو از طریق سنسورهای مخصوص به کامپیوتر ماشین انتقال می یابد و راننده خیلی سریع متوجه مشکل خواهد شد. سنسور هوا و سنسور اکسیژن وظیفه ی انتقال دیتا از موتور به کامپیوتر را دارند که در نتیجه ی آن باید به سرعت در پی حل گاز نخوردن ماشین باشید.

اگر نیاز به تعویض سنسور هوا و یا سنسور اکسیژن دارید پیشنهاد ما به شما فروشگاه لوازم یدکی اترک پارت می باشد. اترک پارت، با بیش از دو دهه سابقه فعالیت در بازار یدکی خودرو، بهترین قیمت لوازم یدکی به همراه ضمانت اصالت و کیفیت در اختیار مشتریان قرار می دهد. جهت خرید سنسور اکسیژن ولوو XC90 از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

خرابی دیسک کلاچ یا گیربکس

به مرور زمان دیسک کلاچ ماشین های دنده ای فرسوده می شود و در نتیجه قدرت و دور موتور به آسانی به چرخ ها منتقل نخواهد شد. اما ماجرا در ماشین های اتومات به کلی متفاوت است. اولین چیزی که در هنگام بررسی گیربکس ماشین اتومات مورد ارزیابی قرار می گیرد، میزان سطح روغن گیربکس و کیفیت آن می باشد. بنابراین اگر مدت زیادی از سرویس دوره ای خودرو گذشته و روغن گیربکس را تعویض نکرده اید، همین امروز اقدام کنید.

فروشگاه لوازم یدکی اترک پارت واردکننده مرغوب ترین روغن گیربکس بی ام و BMW، روغن گیربکس بنز، روغن گیربکس پورشه و سایر خودروهای وارداتی در ایران می باشد.

بررسی میزان کثیفی انژکتور

در ادامه ی بررسی علت گاز نخوردن ماشین به انژکتور میرسیم. روند کار انژکتور به این صورت است که سوخت خودرو را به صورت اسپری شده و پاششی به موتور منتقل می کند. درست مانند سری کوچک و سوزنی اسپری های خانگی! حالا فرض کنید که این نوک سوزنی و ریز جرم گرفته و کثیف باشد. مشخصا سوخت کافی به موتور نخواهد رسید و راندمان خودرو کاهش می یابد. در نتیجه گاز نخوردن ماشین خیلی عجیب و دور از انتظار نخواهد بود.

گاز نخوردن ماشین و روشن شدن چراغ چک
گاز نخوردن ماشین و روشن شدن چراغ چک چه علتی دارد؟

گاز نخوردن ماشین و روشن شدن چراغ چک

روشن شدن چراغ چک فقط یک معنی دارد: ” یه مشکلی هست، زودتر چک کن! ” ارتباط بین گاز نخوردن ماشین و روشن شدن چراغ چک به عوامل مختلفی مانند: خرابی سنسور هوا، ایراد در سنسور اکسیژن، کثیفی انژکتور، سوخت نامرغوب و… بستگی دارد. بهترین روش برای رفع مشکل، مراجعه به تعمیرگاه مجاز می باشد تا تعمیرکار مجرب با بررسی تخصصی خودرو اقدام به رفع مشکل نماید.

توجه داشته باشید که هشدارهای چراغ چک از آنچه که عموم جامعه تصور میکنند، جدی تر و مهم تر است. حتی ممکن است با وجود روشن شدن چراغ چک ماشین تا روزها بتوانید رانندگی کنید، اما توجه داشته باشید که هرچه زمان بیشتر بگذرد و شما بی توجه باشید، میزان آسیب و خرابی در قطعات خودرو بیشتر خواهد شد.

ریپ زدن ماشین

اگر از من بپرسید بدترین اتفاقی که ممکن است در هنگام رانندگی پیش آید چیست؟ بی شک پاسخ ریپ زدن ماشین خواهد بود. بدترین و ترسناک ترین کابوس برای من ریپ زدن و گاز نخوردن ماشین است. اما چطور این اتفاق می افتد؟ اگر شمع و کوئل به درستی کار نکنند و احتراق کامل صورت نگیرد، ماشین ریپ خواهد زد. خرابی پمپ بنزین موجب عدم سوخت رسانی کافی خواهد شد و بازهم ماشین ریپ می زند. کثیفی بیش از حد دریچه گاز و منبع اگزوز نیز موجب ریپ زدن خواهد شد.

معمولا احتمال گاز نخوردن ماشین در سه وضعیت حالت ( درجا، حرکت اولیه و دور موتور بالا ) وجود دارد. در ادامه هر کدام از این سه وضعیت را به طور مفصل و جامع مورد بررسی قرار خواهید داد.

گاز نخوردن ماشین در حالت درجا
گاز نخوردن ماشین در حالت درجا چه راهکاری دارد؟

گاز نخوردن ماشین در حالت درجا

حالت درجا به وضعیتی می گوییم که ماشین روشن است ولی حرکت نمی کند. در این حالت انتظار داریم تا موتور ماشین به صورت یکنواخت کار کند و اگر چنین نباشد، باید به دنبال مشکل در سیستم احتراق و ترکیب هوا و سوخت بگردیم. بنابراین علت گاز نخوردن ماشین در حالت درجا را میتوانیم به موارد زیر تقسیم بندی نماییم:

اختلال در سنسور جریان هوا

موتورهای انژکتوری تحت تاثیر عملکرد قطعات گوناگونی هستند که یکی از آن ها سنسور هوا می باشد. وظیفه ی این سنسور اندازه گیری دقیق میزان جریان هوای ورودی به موتور و انتقال دیتا به کامپیوتر ماشین می باشد. بنابراین اگر سنسور جریان هوا به درستی عمل نکند، امکان محاسبه ی دقیق نسبت سوخت و هوا وجود نخواهد داشت و در نتیجه ماشین در حالت درجا به درستی گاز نخواهد خورد.

جرم گرفتگی دریچه گاز

انتظار ما از دریچه گاز این است که در هنگام کنترل هوای ورودی به موتور راحت باز و بسته شود. کثیفی بیش از حد دریچه گاز امکان باز و بسته شدن راحت و بی دردسر را نخواهد داد. بنابراین موتور ماشین در حالت درجا هوای کافی را دریافت نخواهد کرد.

ایرادات سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن وظیفه ی اندازه گیری گاز های خروجی از اگزوز را برعهده دارد و مانند سنسور هوا، دیتای دریافتی از میزان ترکیب سوخت و هوا را به کامپیوتر منتقل می کند. بنابراین وجود هرگونه مشکل در این قسمت موجب عدم دریافت اطلاعات کافی و درست در ECU خودرو خواهد شد.

گاز نخوردن ماشین در حرکت اولیه
گاز نخوردن ماشین در حرکت اولیه چگونه اتفاق می افتد؟

گاز نخوردن ماشین در حرکت اولیه

حرکت اولیه زمانی رخ می دهد که قصد دارید ماشین را از حالت سکون حرکت دهید و شروع به حرکت نمایید. اگر ماشین به درستی گاز نخورد و حتی اصلا حرکت نکند، خبر از وقوع مشکل در انتقال قدرت می دهد. علت گاز نخوردن ماشین در حالت حرکت اولیه را میتوانیم به موارد زیر تقسیم بندی نماییم:

خرابی کلاچ ماشین دنده ای

در سیستم انتقال قدرت خودروهای دنده ای از دیسک و صفحه هایی استفاده می شود که تاریخ انقضا دارند و اصطلاحا ” تمام ” می شوند. اگر پدال گاز را می فشارید ولی قدرت به چرخ های خودرو منتقل نمی شود، باید سریعا دیسک و صفحه را مورد بررسی قرار دهید.

خرابی انژکتور

همانطور که بیان کردیم زمانی که این قطعه کثیف شده باشد سوخت کافی به موتور نخواهد رسید. در حرکت اولیه خودرو اهمیت انژکتور بیشتر به چشم می آید چراکه موتور در حرکت اولیه به سوخت بیشتری نیاز دارد تا امکان حرکت خودرو از حالت سکون و ثابت را داشته باشد.

کمبود فشار سوخت

اگر سیستم سوخت رسانی ضعیف عمل کند و فشار کمی داشته باشد، نمیتوانیم انتظار انتقال حجم مناسبی از سوخت به موتور را داشته باشیم. کمبود فشار سوخت در هنگام حرکت اولیه بیشتر محسوس خواهد بود.

گاز نخوردن ماشین در دور موتور بالا
گاز نخوردن ماشین در دور موتور بالا در سربالایی و هنگام سبقت گرفتن

گاز نخوردن ماشین در دور موتور بالا

اهمیت توانمندی خودرو در دور موتور بالا هنگامی مشخص می شود که قصد دارید در سفرهای جاده ای، از خودرویی سبقت بگیرید و یا میخواهید حتی در جاده ای با شیب زیاد سربالایی بروید. این مشکل برای من در جاده ی فیروزکوه و دقیقا روبروی تک درخت معروف کیارستمی اتفاق افتاد! در این حالت مشکل خیلی جدی تر از آن چیزی است که تصورش را میکنید.

گرفتگی کاتالیزور

تصفیه ی گاز خروجی موتور بر عهده کاتالیزور می باشد. از طرفی گرفتگی کاتالیزور موجب ایجاد فشار بسیار بالا در اگزوز خواهد شد. فشار وارده باعث می شود تا موتور امکان دفع مناسب گاز خروجی را نداشته باشد و در نتیجه ماشین در دور موتور بالا خفه می کند.

خرابی پمپ بنزین ماشین

همه ی ما میدانیم که با بالا رفتن دور موتور، باید میزان سوخت بیشتری به موتور تزریق گردد. وجود هرگونه نشتی و خرابی در پمپ بنزین ماشین، سوخت رسانی را با مشکل مواجه می کند و در نتیجه ماشین در دور موتور بالا گاز نمیخورد.

سنسور ناک ماشین بررسی کنید

مهم ترین وظیفه سنسور ناک، جلوگیری از احتراق ناقص و ایجاد ضربه در موتور می باشد. از آنجایی که سنسور ها ارتباط مستقیمی با کامپیوتر خودرو دارند، کامپیوتر در زمان خرابی سنسور ناک برای جلوگیری از آسیب به موتور قدرت خروجی را کاهش می دهد و در نتیجه ماشین گاز نخواهد خورد.

کاهش سطح روغت گیربکس

خودروهای اتومات برای بقا و حیات نیاز اساسی به روغن گیربکس مرغوب دارند به طوری که باید در هر سرویس دوره ای روغن گیربکس تعویض نمایید. با کاهش سطح روغن قدرت موتور به چرخ ها منتقل نخواهد شد و این مشکل در دور موتور بالا بسیار آزار دهنده خواهد بود.

چگونه از گاز نخوردن ماشین جلوگیری کنیم؟

میرسیم به همان جمله ی معروف ” پیشگری بهتر است از درمان” بسیاری از علت های گاز نخوردن ماشین تنها با مراجعه به تعمیرگاه های کاربلد و انجام به موقع سرویس دوره ای خودرو قابل پیشگیری هستند.

  • سرویس دوره ای منظم
  • استفاده از سوخت مرغوب و با کیفیت
  • توجه به چراغ چک
  • رانندگی اصولی و فشار نیاوردن به ماشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده مقالات پربازدید

جدیدترین محصولات

خبرنامه

اگر میخواهید از جدیدترین مقالات و محصولات مجموعه بزرگ اترک پارت خبردار شوید، تنها کافیست ایمیل خود را برای ما ارسال کنید.